Britbits

Zo ga je voorbereid met de auto op wintersport

Geplaatst op

Ben jij een echte wintersportliefhebber maar kijk jij er tegenop om met de auto in de sneeuw te moeten rijden? Lees dan onderstaande tips, zodat jij vol vertrouwen de auto naar jouw wintersportbestemming instapt. Zo kan de voorpret pas écht beginnen.

 

Tip #1: Voeg antivries toe aan de ruitensproeiervloeistof

Een gevalletje van “een goed begin is het halve werk”. Natuurlijk wil jij er niet onderweg achter komen dat jouw ruitensproeiers geen antivries-vloeistof bevatten. Om het helemaal zeker te weten voeg je dit al van tevoren toe. Daarnaast kan het nooit kwaad om een klein flesje in de achterbak mee te nemen.

 

Tip #2: Wees voorbereid op files

Files komen niet alleen op vakantie voor, maar het is wel een ander verhaal als de temperatuur ver onder het vriespunt ligt. Maak het jezelf comfortabel en neem dekentjes mee voor jou én je passagiers. Daarnaast is het verstandig om altijd genoeg eten en drinken voor onderweg mee te nemen, omdat je nooit weet hoe lang een file bij glad wegdek en slecht weer kan duren.

 

Tip #3: verdiep je in de specifieke wetten en regels in het buitenland

In Nederland hebben we niet zo vaak last van zware sneeuwval, waardoor de regelgeving hier ook niet specifiek op is aangepast. In landen waar veel wintersportvakanties plaatsvinden – zoals Duitsland en Oostenrijk – zijn deze regels er wel. Ga jij op vakantie naar Duitsland in een personenauto? Dan is het verplicht om met winterbanden te rijden tijdens winters weer. Daarnaast moeten jouw winterbanden voorzien zijn van het M+S logo óf het sneeuwvlok-logo. Indien je jouw wintersport spullen vervoert per aanhangwagen, dan is het handig om te weten dat winterbanden niet verplicht zijn voor aanhangwagens.  Ook in Oostenrijk is het verplicht om met winterbanden te rijden, in de gehele periode van 1 november tot en met 15 april. Let op voor zomervakantiegangers: in de periode na 15 april moet in bepaalde berggebieden ook met winterbanden gereden worden.

 

Tip #4: Zorg dat jouw auto winterklaar is

Genoeg antivries meenemen en winterbanden zijn niet voldoende; voorkom dat je onderweg moet stoppen voor spotrepair en zorg ervoor dat jouw auto helemaal klaar is voor een rit in winterse omstandigheden. Veel garages en werkplaatsen bieden een wintercheck aan waarbij speciaal aandacht uitgaat naar het klaarmaken van de auto voor de wintersport. Vervoer jij je wintersportspullen zelf? Laat dan gelijk je trekhaak monteren of controleren zodat je aanhangwagen ook weer stevig vastzit.

Gerelateerde berichten

Tips voor gevorderde elektrische scooter rijders

De eerste maand na de aanschaf van mijn eerste elektrische scooter was voor mij een interessante ervaring. Hoewel je na ongeveer 3 minuten doorhebt...

Lees meer

De voordelen van een auto leasen

Er zijn verschillende manieren om de auto waar je graag in zou rijden te bekostigen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die enkel een auto kopen wanneer...

Lees meer

Nieuwe auto? Zo kies je de juiste verzekering

In Nederland heeft het grootste deel van de volwassenen een eigen auto. Dit is erg handig aangezien je hiermee altijd overal naartoe kunt wanneer jij...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kunt beleven in de wereld van de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ britbits.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden