Geplaatst op
Jaarlijks krijgen een groot aantal mensen te maken met een auto-ongeluk. Een aantal daarvan houdt er letsel aan over. Denk bijvoorbeeld aan een whiplash. Vandaag nemen we in dit artikel met je door wat je kunt doen wanneer je een whiplash opgelopen hebt. Je kunt namelijk een whiplash schadevergoeding eisen bij de verantwoordelijke persoon. Het kan allemaal een stuk makkelijker dan je denkt. Lees snel verder en doe je voordeel met deze informatie.
Letselschade claimen
In de kern hebben we het vandaag over het claimen van letselschade; een whiplash valt onder letselschade die te claimen is. Het is echter niet in alle situaties een gemakkelijk opgave deze te claimen in medische zin, omdat dat de klachten slecht objectiveerbaar zijn. Letsel is dan bijvoorbeeld vaak niet te zien op röntgenfoto´s, maar er zijn wel klachten. In juridische zin is het wel mogelijk de schade te claimen, maar daar zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo is het mogelijk om een periode van 3 a 6 maanden na het ongeluk schade te claimen, bij de meeste verzekeringsmaatschappijen. Daarbij zijn er ook nog andere voorwaarden:
- De klachten mogen niet al voor het ongeval manifest zijn geweest.
- De klachten zijn goed vastgelegd. Direct na het ongeval is een medisch dossier aangelegd.
- De klachten zijn waarheidsgetrouw. Ze worden dus niet overdreven of verzonnen.
Deze punten worden onderzocht. Zijn alle punten piekfijn in orde, dan is het mogelijk om voor de volgende schadeposten een schadeclaim in te dienen:
- Smartengeld
- Verlies van arbeidsvermogen
- Schoolachterstand of studievertraging
- Medische kosten
- Huishoudelijke hulp en verlies van zelfredzaamheid
Deze punten kunnen aardig in de papieren lopen. Dus een goed overzicht van alle verschillende kosten dient ingeleverd te worden.
Hoe claim je de schade het gemakkelijkst?
We raden je aan om de hele zaak bij een letselschadebureau neer te leggen. Na een ongeluk met alle klachten aan je hoofd is het verre van bevorderlijk voor je herstel om een juridische papiermolen in te duiken. Laat dit over aan de juristen die er verstand van hebben. Wanneer jij een gedegen dossier aanlegt, dan kan het bureau inschatten of je goede een kans maakt. Wanneer dit zo is, dan zullen ze je graag kosteloos helpen. De juridische kosten zitten dan later in de schadeclaim die je ontvangt. Krijg je onverhoopt de claim niet toegewezen, dan betaal je niet. Deze constructie noemen ze no cure no pay.
Gerelateerde berichten
Tips voor gevorderde elektrische scooter rijders
De eerste maand na de aanschaf van mijn eerste elektrische scooter was voor mij een interessante ervaring. Hoewel je na ongeveer 3 minuten doorhebt...
De voordelen van een auto leasen
Er zijn verschillende manieren om de auto waar je graag in zou rijden te bekostigen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die enkel een auto kopen wanneer...