Als eigenaar van je auto, wil je natuurlijk dat je auto goed in orde is en dat er niets mankeert. Ook is het fijn als je veilig het verkeer betreedt. Maar om dat te doen moet je de auto goed onderhouden en moet je weten wat het beste is voor je auto. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de olie. Welke olie heeft je auto nodig en hoe kom ik aan die olie?

Het onderhoud van de auto

Als je een auto hebt, dan wil je graag hebben dat je auto goed in orde is en zo blijft. Het veilig betreden van het verkeer is dan ook belangrijk. Het is daarom belangrijk dat je de auto goed onderhoudt of laat onderhouden. Omdat dit zo belangrijk is zijn er zelfs Apk-keuringen die controleren of je voertuig geschikt en veilig genoeg is voor het verkeer.

Als je zelf geen verstand hebt van auto’s dan kun je de auto naar een garage brengen. Maar het is een dure grap als je binnen de kortste keren weer terug moet naar de garage voor alleen maar een controle. Het is in dit geval handig als je iemand in de buurt van je die er verstand van heeft, vraagt of hij/zij naar de auto wil kijken.

Versnellingsbak olie

Om de auto op de zojuist mogelijke manier te onderhouden, zou je goede kennis van het voertuig moeten hebben. Je kunt op internet kijken, maar een garage informeert vaak ook veel. Als je voor de auto niet weet welke olie je auto nodig heeft en hoe je die kunt verkrijgen, dan kan dat best vervelend zijn. Maar zoals ik al vertelde kun je het aan iemand in je omgeving vragen die er verstand van heeft, op internet zoeken naar informatie of het informeren bij een autobedrijf.

Bij het kiezen van motorolie voor auto’s luistert het zeer nauw. Vaak wordt er dan aangeraden om voor een A-merk te kiezen. Meestal staat er op de technische papieren van de auto de vereiste motorolie. Als dat niet het geval is dan kun je het altijd vinden op de officiële site van de dealer of de fabrikant.

De motorolie kun je verkrijgen bij autodealers of online zijn er veel bedrijven die het aanbieden. Voor de auto heb je voor de verschillende onderdelen verschillende soorten oliën nodig. Zo heb je ook nog eens olie voor de vacuümpomp. De geïnstalleerde vacuümpomp hoort al door de vacuümpomp olie gesmeerd te zijn. De oliegesmeerde draaischuifpompen kun je verkrijgen als direct v-snaar aangedreven pomp.

Er is ook nog een versnellingsbakolie. Dit is een smeermiddel die speciaal bedoeld is om de delen in een versnellingsbak te smeren die bewegen. De olie smeer je op tandwielen, synchromesh-ringen en schakelvormen