Veel mensen maken gebruik van een privéchauffeur, wat een verzamelnaam is voor bestuurders die graag andere personen rijden naar hun plek van bestemming. Het hebben van een privéchauffeur heeft grote voordelen, zo hoef je bijvoorbeeld niet te parkeren midden in het drukke Amsterdam, maar kan je gewoon voor de deur worden afgezet. Daarnaast kan je tijdens de rit ook veel werk doen waar je anders geen tijd voor had gehad. Als je zelf een privéchauffeur wil heb je daarvoor 3 opties.

Een studentchauffeur

Veel studenten nemen een chauffeursbaantje als bijbaan tijdens hun studie. Voor velen is dit dan ook de ideale bijbaan: de werktijden zijn gunstig, de verdiensten zijn niet verkeerd en doordat ze vaak moeten wachten kunnen de studenten studeren tijdens hun werk. En daarnaast rij je vaak niet in de minste auto’s. Daarnaast zit er voor de studenten nog een groot voordeel aan, ze komen met veel personen in contact waardoor ze al een groot netwerk kunnen opbouwen tijdens hun studie.

De senior driver

Dit is een chauffeur die net als de studentchauffeur niet gecertificeerd is als officiële chauffeur. Deze chauffeur heeft namelijk al de pensioen leeftijd bereikt, maar willen graag nog blijven werken. Natuurlijk hebben al deze chauffeurs vaak een ding gemeen, ze hebben allemaal een grote liefde voor auto’s. De senior driver heeft daarnaast als grote voordeel dat deze veel weg ervaring heeft.

De directiechauffeur

Wanneer je kiest voor een directiechauffeur heb je een echte professional achter het stuur. De directiechauffeur is opgeleid bij een verkeerschool speciaal voor chauffeursdiensten. Deze gecertificeerde chauffeurs werken veel voor overheidsinstanties maar ook voor directe dienstverbanden. De chauffeurs kunnen worden opgeleid op meerdere niveaus, zo start je chauffeurs diploma met een D1 niveau waarbij je gecertificeerd bent. Dit kan je weer uitbreiden naar D2, en dit op zijn beurt weer naar D3 waarbij je ook persoonsbeveiliging leert als chauffeur zijnde. Als laatste is er nog D4 waarbij de chauffeurs risico’s leren kennen en leren omgaan met gepantserde auto’s. Chauffeurs met een D4 certificaat worden onder andere ingezet voor het koningshuis.