Britbits

Tips voor een autoverzekering afsluiten

Geplaatst op

We vinden het altijd leuk om je bij te staan als het gaat om het maken van keuzes. In deze blog gaan we je vertellen welke tips je echt in je achterhoofd moet houden om goed te kunnen kiezen tussen de verschillende autoverzekeringen. Wil je weten hoe voordelig een autoverzekering afsluiten gaat? Lees dan snel verder.

Hou de prijs laag?

Het is verleidelijk om een pakket te kiezen met veel opties, maar dit is eigenlijk niet eens altijd nodig. De verzekeringspremie die je betaalt, is afhankelijk van veel factoren. Verschillende verzekeraars werken de polis op een eigen manier uit. Het kan dus verwarrend zijn om te weten wat je kunt doen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Er zijn een aantal tips die je hierbij in acht kunt nemen, ga bijvoorbeeld nooit uit van een te lage kilometerstand. Vaak is het tegenovergestelde waar. Check gewoon goed de kilometerstand.

Verbeter de veiligheid van je auto

Voor sommige mensen is het niet moeilijk een auto te stelen, anderen wagen zich er niet aan of zijn er niet goed in. Je moet er te allen tijde voor zorgen dat je ervan uitgaat dat er slimme mensen zijn die weten hoe ze gemakkelijk een auto kunnen openen als deze niet goed beveiligd is. Zorg dus voor een goede beveiliging. De meeste auto’s die na 1997 zijn gemaakt, hebben een startonderbreker. Ook een alarminstallatie is een prima optie ter preventie. Wat je zou kunnen doen om het allemaal nog een stuk veiliger te maken, is een tracker in de auto te bouwen. Zo kun je altijd zien waar je bolide is, mocht er toch iemand zo slim zijn geweest het ding mee te hebben kunnen nemen.

Hoe gebruik je de auto?

Wanneer je er alleen maar mee naar de supermarkt rijdt en eigenlijk niet het woon- werkverkeer induikt, dan is het mogelijk om een polis te nemen die wat minder uitgebreid is. Het is goed om te beseffen dat je een dekking moet hebben die aansluit bij het gebruik van de auto en dus je behoeften die daaruit voortvloeien op verzekeringstechnisch gebied. 

Verander van verzekeraar

Het is met heel veel andere mensen zo, dat wanneer je na geruime tijd stopt bij een bepaalde aanbieder, in dit geval een verzekeraar, maar het had net zo goed een telefoonbedrijf kunnen zijn, je vaak een nieuwkomers deal kunt krijgen. Dus wanneer je graag een goedkopere verzekering wil, dan is overstappen vaak een goed idee.

Gerelateerde berichten

Tips voor gevorderde elektrische scooter rijders

De eerste maand na de aanschaf van mijn eerste elektrische scooter was voor mij een interessante ervaring. Hoewel je na ongeveer 3 minuten doorhebt...

Lees meer

De voordelen van een auto leasen

Er zijn verschillende manieren om de auto waar je graag in zou rijden te bekostigen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die enkel een auto kopen wanneer...

Lees meer

Nieuwe auto? Zo kies je de juiste verzekering

In Nederland heeft het grootste deel van de volwassenen een eigen auto. Dit is erg handig aangezien je hiermee altijd overal naartoe kunt wanneer jij...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kunt beleven in de wereld van de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ britbits.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden