Hoewel je een geldig rijbewijs hebt, is het niet altijd handig, gemakkelijk of veilig om zelf naar verschillende plaatsen te rijden. Een privéchauffeur kan je helpen om op regelmatige of incidentele basis aan je vervoersbehoeften te voldoen en om tegemoet te komen aan je drukke levensstijl en persoonlijke voorkeuren. Dus, als je al een tijdje denkt “Ik heb een persoonlijke chauffeur nodig”, maar niet zeker weet hoe je er een aan moet nemen, lees dan verder voor nuttige informatie en advies. Hier kan je lezen hoe je de juiste privéchauffeur kunt inhuren om aan je behoeften te voldoen en de last van het rijden met jezelf en je familieleden weg te nemen.

De voordeel privéchauffeur voor het gezin

Een persoonlijke chauffeur is om verschillende redenen nuttig, bijvoorbeeld om jou en je familie naar het werk, school, vergaderingen, buitenschoolse activiteiten en sociale uitstapjes te brengen. Wanneer je iemand anders hebt om het rijden te doen, kun je in de auto de e-mails beantwoorden en de stress en frustratie die gepaard gaan met het verkeer en het parkeren verminderen. Het hebben van een privéchauffeur helpt je ook om punctueel te zijn en op tijd te komen voor belangrijke afspraken. Omdat particuliere familiechauffeurs trots zijn op hun uiterlijk en het uiterlijk van het voertuig, zal je een goede indruk maken elke keer dat je aankomt op je bestemming. Het is ook een slim idee om een privéchauffeur te hebben wanneer je sociale plannen hebt voor een avondje uit, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over wie de Bob zal zijn.

Functiebeschrijving van de privéchauffeur

Hoewel de primaire en meest voor de hand liggende verantwoordelijkheid van een particuliere bestuurder het rijden is, kan deze professional veel meer doen dan alleen het stuur vasthouden en sturen. In feite is een deel van de persoonlijke taakomschrijving van de bestuurder het assisteren van mensen in en uit de auto, het uitvoeren van boodschappen, het dragen van bagage en het maken van afspraken om de auto te laten repareren en onderhouden. Dit zijn zeer belangrijke taken voor oudere volwassenen, mensen met een mobiliteitsuitdaging, ouders met jonge kinderen en iedereen met een drukke agenda. Een privé chauffeur kan je ook helpen met het sneeuw- en ijsvrij maken van opritten en trottoirs, het begeleiden van kinderen van en naar activiteiten, het sporten met huisdieren en het uitvoeren van veiligheidstaken.

Belangrijke vragen voor kandidaten voor privéchauffeurs

Aangezien elke privéchauffeur uniek is en een andere vaardigheden en ervaring heeft, is het belangrijk om de juiste vragen te stellen vooraleer een beslissing te nemen over de aanwerving. Dit zijn enkele van de belangrijkste vragen om aan potentiële kandidaten voor een privéchauffeur te stellen:

  • Welke privé-chauffeursbanen heb je in het verleden gehad?
  • Heeft je rijvaardigheidsbewijzen of overtredingen ontvangen?
  • Hoe lang heeft je al een rijbewijs?
  • Welke uren bent je beschikbaar om rijtaken uit te voeren?
  • Hoe vertrouwd bent je met het rijden in deze specifieke stad of regio?
  • Hoe gaat je om met de stress van het verkeer en het parkeren?
  • Hoe blijft je punctueel en op schema met je rijopdrachten?
  • Wat vindt je leuk aan het rijden als chauffeur?