Er zijn verschillende manieren om de auto waar je graag in zou rijden te bekostigen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die enkel een auto kopen wanneer zij deze in één keer kunnen betalen. Echter maakt lang niet iedereen deze keuze. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een auto te leasen. Dit heeft aan aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een auto.

Een nieuwe auto rijden

Wanneer je een auto leaset, kun je in een nieuwe of bijna nieuwe auto rijden terwijl je hier eigenlijk het geld niet voor hebt. Je kunt door middel van het kiezen van Volvo financial lease bijvoorbeeld in een gloednieuwe Volvo rijden zonder dat je het geld hebt om deze te kopen. Dit is erg aantrekkelijk als je het geld voor deze auto eigenlijk ergens anders aan wilt uitgeven en je kunt financial lease zien als een soort hypotheek voor je auto. Bij financial lease hoef je de auto niet in te leveren nadat het contract met het leasebedrijf afgelopen is. Je betaalt namelijk iedere maand het bedrag wat van je verwacht wordt en zo los je de auto als het ware af. Ideaal voor ondernemers die graag hun geld ergens ander in investeren.

Minder risico

Niet ieder leasecontract is hetzelfde, maar in veel gevallen betaald het leasebedrijf het onderhoud en de wegenbelasting van de auto. Dat betekent dus dat je naast het leasebedrag enkel de brandstof die je verbruikt hoeft te betalen. Hierdoor loop je minder risico dat je auto kapot gaat waardoor je voor hoge onverwachte kosten komt te staan. Als dit je gebeurt met een leaseauto zul je waarschijnlijk een andere soortgelijke auto krijgen zodat je kunt wachten totdat je eigen leaseauto weer gerepareerd is. Dit is voor veel mensen een reden om voor lease te kiezen.

Vaak is bovenstaande alleen het geval bij operational of private lease. Als je kiest voor financial lease betaal je alleen voor de auto en zul je dus zelf nog de verzekeringen en belastingen moeten betalen. Je hebt als het ware de vrijheid van een nieuwe auto, alleen los je deze over langere tijd af.