We hebben allemaal wel eens dat we uitgekeken zijn op onze auto. Wellicht qua uiterlijk. Het oog wil immers ook wat. Of misschien wil je meer rijcomfort, betere sport prestaties van de auto. Auto liefhebbers hebben vele verlangens. Daardoor is het zogenaamde car tuning opgekomen. Car tuning is het vakgebied waarbij je door onderdelen te vervangen betere prestaties wilt behalen met de bolide. Car styling richt zich volledig op uiterlijk vertoon.

Enfin, een van de meest voor de hand liggende car tuning operaties is het vervangen van de veren. Met zogenaamde verlagingsveren kan men de auto wat verlagen, een paar centimeters. Met deze veren heb je een aanzienlijk kortere remweg, betere handling in de bochten en beduidend betere wegligging (bron). Daarbij optisch gezien, ziet de auto er een stuk sportiever uit, denk aan de Fast en Furious films. Je slaat met veren dus twee vliegen in een klap, betere performance en beter uiterlijk. Het neusje van de zalm op veren gebied is Eibach. Dit merk zouden we aanbevelen.

Car tuning en styling gaat echter niet alleen om het uiterlijk en de performance. Ook voor de oren is er veel te winnen. Met de juiste uitlaat, verandert jouw auto in een beest. De hele buurt zal opkijken wanneer jij wegrijdt. Een prachtig geluid voor auto liefhebbers behaal je met specialistische uitlaten van merken zoals Simons en ook Fox.

Schokdempers zijn ook enorm belangrijk voor het rijcomfort. Het beste merk op de markt op dit vlak is Bilstein, lees hier meer over dit merk. Pro tip: koop de Bilstein B12 sportline, dit is een twee in een pakket van Bilstein schokdempers met Eibach veren. Dat is een gouden combinatie. Ook een geweldig cadeau voor iedere auto liefhebber. Is je vriend, man of broer een auto liefhebber, schenk dan dit pakket op zijn volgende verjaardag en we garanderen dat je zijn hart steelt.