Britbits

De ultieme tips om snel je auto te verkopen

Geplaatst op

Er zijn meerdere manieren om snel je auto te verkopen, je kunt dit natuurlijk zelf proberen maar hierbij krijg je geen garantie dat dit snel gaat lukken. Het kan maar zo zijn dat je advertentie een aantal weken online moet staan alvorens je een reactie krijgt. Hier kun je natuurlijk zelf aan bijdragen door onze tips te gebruiken, of je verkoopt je auto aan wijverkopeuwautowel.nl. Lees dit blog vooral door en bepaal zelf!

 

Hou het onderhoudsboekje bij

De voorgeschiedenis en het bijbehorende onderhoud van de auto is belangrijk. Wanneer de auto goed is onderhouden is dit alleen maar een pluspunt, zo weet de koper namelijk waar hij aan toe is. Hierin staat bijvoorbeeld wanneer de distributieriem is vervangen en of deze reparatie er binnenkort aan zit te komen. Ook staan hier de onderhoudsbeurten en andere reparaties in.

 

Laat je auto keuren

Voor een koper is het fijn om te weten dat de auto nog minstens een jaar APK heeft en hij dus voldoet aan de daarbij behorende voorwaarden. Dit geeft net iets meer zekerheid. Het is helemaal gunstig als je tegelijkertijd een grote of kleine onderhoudsbeurt laat uitvoeren. Dit scheelt in geld en komt voor de koper ook betrouwbaar over.

 

Verhelp technische mankementen

Hier en daar brandt nog wel eens een lampje, of je hebt bijvoorbeeld één band die wat sneller leegloopt. Je kunt dit laten verhelpen voordat je de auto te koop aanbiedt, en dat is heel netjes. Ook kun je dit vermelden aan de koper zodat hij of zij zelf kan bepalen wat er mee gedaan wordt. Maar wees er in ieder geval transparant over. Wanneer je het zelf niet kunt verhelpen is er altijd wel een garage die dit snel even voor je oplost.

 

Vermeldt pluspunten in je advertentie

Hoe meer opties de auto heeft, hoe meer de auto waard is. Als deze opties werken natuurlijk. Tegenwoordig zijn vrijwel alle auto’s voorzien van airco, maar die moet wel worden onderhouden. Het is daarom ook niet gek dat er veel airco’s zijn die niet of half werken. Wanneer ze kapot gaan wordt vaak gedacht dat er torenhoge kosten bij komen kijken, dit is niet het geval. Maar een auto met kapotte airco verkopen zal wel impact hebben op de prijs. Nu het weer steeds warmer wordt kan men eigenlijk niet meer zonder, dus zorg dat je het onderhoud bijhoudt en het desnoods laat repareren. Vaak is het een kwestie van bijvullen en klaar, zonde om daar geld op te laten liggen bij verkoop. Als er meer stuk is lopen de kosten al snel op, maar dit kan een garage voor je nakijken. Bewaar ook hiervan de bon voor de volgende eigenaar, zodat hij zelf kan bijhouden wanneer het tijd is om de airco opnieuw te laten checken.

 

Toch verkopen aan Wijverkopenuwautowel?

Het zijn nog al wat aandachtspunten om rekening mee te houden wanneer je van je auto af wil. Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met Wijverkopenuwautowel.

Gerelateerde berichten

Tips voor gevorderde elektrische scooter rijders

De eerste maand na de aanschaf van mijn eerste elektrische scooter was voor mij een interessante ervaring. Hoewel je na ongeveer 3 minuten doorhebt...

Lees meer

De voordelen van een auto leasen

Er zijn verschillende manieren om de auto waar je graag in zou rijden te bekostigen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die enkel een auto kopen wanneer...

Lees meer

Nieuwe auto? Zo kies je de juiste verzekering

In Nederland heeft het grootste deel van de volwassenen een eigen auto. Dit is erg handig aangezien je hiermee altijd overal naartoe kunt wanneer jij...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kunt beleven in de wereld van de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ britbits.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden