Wil je graag in een nieuwe auto rijden maar wil je liever geen lening afsluiten om een gloednieuwe auto aan te schaffen? Dan is het leasen van een auto naar keuze veel interessanter voor je. Wanneer je een auto leased betaal je maandelijks een vast bedrag, waar ook de wegenbelasting, reparatie & onderhoudskosten en nog veel meer extra’s bij inbegrepen zitten. Op die manier kun je een auto huren, in plaats van aanschaffen. In deze blog lees je een aantal interessante weetjes over het aangaan van een leasecontract en kom je erachter uit wat voor type leasecontracten je kunt kiezen.

Interessante weetjes over het aangaan van een leasecontract

Ben je van plan om voor een lease auto te kiezen? Dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Wist je namelijk dat je door het aangaan van een leasecontract minder makkelijk een hypotheek voor je huis kunt regelen omdat je eigenlijk al een ‘schuld’ bent aangegaan? Daarnaast is private lease voor mensen met een oudere leeftijd interessanter omdat personen met een oudere leeftijd minder geld kunnen lenen, aangezien ze minder jaren over hebben om alle gemaakte kosten terug te kunnen betalen. De aanschaf van een nieuwe auto kan daarom lastig zijn, tenzij je voor een lease auto kiest.

Verder is het goed om te weten dat je een leasecontract met einddatum tussentijds lastig op kunt zeggen. Ga je scheiden of gaat je inkomen erop achteruit tijdens de duur van het leasecontract? Dan dien je daar wel rekening mee te houden. Wanneer je een leasecontract op je eigen naam afsluit, mogen er ook andere bestuurders in de auto rijden, maar jij blijft verantwoordelijk voor de auto.

Welke verschillende soorten leasecontracten zijn er?

Op het moment dat je ervoor kiest om een auto te leasen, kun je uit verschillende soorten contracten kiezen. Denk hierbij aan een private leasecontract waarbij je de auto privé kunt rijden. Daarnaast is er de mogelijkheid om zakelijk te leasen, waardoor je een auto voor je werk kunt regelen. Wil je voor een goedkopere optie gaan? Kies dan voor occasion lease, waarbij je in plaats van een hele nieuwe auto, een tweedehands auto kunt leasen. Heb je tijdelijk een auto nodig? Kies dan voor short lease, deze contracten kun je al voor 1 of 2 maanden afsluiten.

Wil je de allerbeste maandelijkse prijs voor je eigen lease auto betalen? Check dan regelmatig de private lease aanbiedingen.