Bij de plaatsing van een nieuwe vloer in een autoshowroom geldt dat er belangrijke aspecten zijn om rekening mee te houden. In een autoshowroom staan namelijk niet alleen auto’s, maar komen er ook klanten langs. Dat betekent dat de uitstraling een belangrijke component is net als de mate van belastbaarheid. Ook bij de inrichting van het kantoor in de autoshowroom is rekening te houden met de uitstraling.

Uitstraling is belangrijk

In de autoshowroom draait het voor een belangrijk deel om de uitstraling. Daarmee is met de keuze voor de ideale vloer al de eerste winst al te behalen, zoals met beton cire van g-vloeren.nl. Beton cire vormt bijvoorbeeld de basis voor een luxe en stijlvolle look, waarmee de eerste indruk op klanten al perfect is.

Praktische aspecten

In een autoshowroom worden auto’s voor de verkoop op een plek gezet en voor een proefrit of bij verkoop eruit gereden. Dat betekent dat de vloer in elk geval tegen belasting van de auto’s bestand moet zijn. Het is helemaal ideaal als bij zowel het inrijden als uitrijden geen sprake is van zwarte sporen van de banden. Er zijn meerdere vloeren die bestand zijn tegen auto’s en geen zwarte sporen achterlaten, zoals grindvloeren.

Reinigingsgemak

De uitstraling en bestendigheid zijn twee aspecten die van belang zijn, maar ook het reinigingsgemak van de vloer speelt een rol. Daarom is het ideaal om in elk geval de keuze te maken voor een naadloze vloer. Dat kan naast een grindvloer bijvoorbeeld ook een gietvloer zijn. Dit type vloeren is stofvrij en slijtvast net als overigens beton cire, zodat de schoonmaak maar weinig tijd kost.

Kleur van de vloer

De kleur van de vloer in een autoshowroom draagt bij aan de sfeerbeleving van klanten die binnenkomen om een auto uit te zoeken. Er zijn wat dat betreft allerlei mogelijkheden, zoals de keuze voor een neutrale kleur om vooral de auto’s te laten shinen.