Bucket list dingetje voor mij, ik wilde altijd al een Audi rijden. Natuurlijk heb ik wel eens in Audi gereden van vrienden of familie. Maar ik wil er echt zelf eentje bezitten. Al die jaren heb ik goedkopere merken gereden. Maar nu zag ik bij de NOS was er een nieuwsbericht dat steeds meer mensen een auto kopen in Duitsland en de reden daarvoor is dan dat het daar zoveel goedkoper zou zijn. Met name de Duitse merken dan zoals BMW, Audi en alle andere usual suspects. Nou dat klinkt an sich als muziek in de oren. Maar eerst zien dan geloven.

Dus ik kijken op sites als AutoScout en Mobile op zoek naar de beste opties. Enfin, ik kwam al snel tot de conclusie dat alle nieuwsberichten geen hype zijn maar dat de auto’s in Duitsland inderdaad veel gunstiger geprijsd zijn dan in eigen land. Zelfs rekening houden met extra import kosten, BPM e.d. alsnog is het veel goedkoper hier.

Ik weet wel een beetje hoe macro economie werkt. Dat heb ik gestudeerd op school. Maar de Duitse overheid die heeft een veel gunstiger beleid m.b.t. de auto industrie dan Nederlandse collega’s. Dus vandaar d.m.v. subsidies e.d. omdat de auto industrie natuurlijk zo belangrijk is voor Duitsland is het grote prijsverschil uit te leggen. Meer over de kosten hier: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/.

Zoals je al weet we leven in de EU en er zijn bijna geen grenzen met Duitsland. Dus het is een fluitje van een cent om een auto te importeren. Het staat stap voor stap beschreven op deze webpagina. Ik heb uiteindelijk besloten om alles uit handen te geven. Geen zin om me met administratie en logistiek bezig te houden. Uiteindelijk kwam mijn lang gekoesterde droom uit ik ben vandaag de dag bezitter van een Audi S6 dus mijn jaar kan al niet meer stuk.