Britbits

3 tips voor het berekenen van de BPM

Geplaatst op

Wil je graag een auto importeren uit Duitsland of een ander land? Dan zul je rekening moeten houden met verschillende kosten. Denk bijvoorbeeld aan btw- en transportkosten, maar ook zul je BPM belasting moeten betalen. Je moet namelijk altijd BPM aangifte doen als je een voertuig uit het buitenland importeert. Wij geven je drie handige tips voor het berekenen van de BPM op de juiste manier. 

De werkelijke waarde van de auto

Ga je een auto importeren met een hoge cataloguswaarde? Dan moet je waarschijnlijk veel rest-BPM betalen. Als het voertuig niet helemaal nieuw meer is, is het logisch dat deze niet meer wordt verkocht voor de volledige cataloguswaarde. Het is voordeliger om de BPM te berekenen op basis van de werkelijke waarde van de auto. De occasionprijzen liggen tegenwoordig namelijk erg laag, waardoor de handelswaarde van de auto ook lager ligt. Je kunt ervoor kiezen om de waarde van de Belastingsdienst over te nemen, maar dit is niet verplicht. 

Gebruik geen gratis calculator

Op het internet kun je tientallen gratis BPM calculators vinden. Je vult een aantal gegevens in en vervolgens krijg je een schatting van de BPM-kosten te zien. Deze calculators zijn handig voor als je ongeveer wilt weten wat je kwijt bent aan rest-BPM, maar het is alleen een indicatie. De daadwerkelijke kosten kunnen dus veel hoger of lager uitvallen dan verwacht. Er is namelijk veel meer informatie nodig om het juiste BPM-bedrag te berekenen. 

BPM berekenen kost tijd en er is veel informatie voor nodig. Je kunt dit klusje natuurlijk zelf oppakken, maar in sommige gevallen is het verstandig om de aangifte te laten opstellen door een specialist. 

Wees op je hoede

Tegenwoordig zijn er veel oplichters actief op het internet. Ook in de wereld van de import van auto’s zul je op je hoede moeten zijn. Er worden namelijk valse BPM aangiftes opgestuurd die van geen kant kloppen. Voordat je iemand betaalt om de BPM-aangifte op te stellen, raden we je aan om research te doen. Kijk eens rond op de website en controleer de contactgegevens. Daarnaast zijn er vaak reviews te vinden op Google die je kunt raadplegen. 

Gerelateerde berichten

Tips voor gevorderde elektrische scooter rijders

De eerste maand na de aanschaf van mijn eerste elektrische scooter was voor mij een interessante ervaring. Hoewel je na ongeveer 3 minuten doorhebt...

Lees meer

De voordelen van een auto leasen

Er zijn verschillende manieren om de auto waar je graag in zou rijden te bekostigen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die enkel een auto kopen wanneer...

Lees meer

Nieuwe auto? Zo kies je de juiste verzekering

In Nederland heeft het grootste deel van de volwassenen een eigen auto. Dit is erg handig aangezien je hiermee altijd overal naartoe kunt wanneer jij...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kunt beleven in de wereld van de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ britbits.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden